Οι φωτοχρωμικοί φακοί ειναι φακοί που σκουραίνουν όταν εκτίθενται στο φως και ειδικότερα σε υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

 

Οι πρώτοι φωτοχρωμικοί φακοί φτιάχτηκαν τη δεκαετία του 1960 και ήταν κατασκευασμένοι από κρύσταλλο που περιείχε χημικές ουσίες που αντιδρούσαν με το φως με αποτέλεσμα να σκουραίνουν σε κάποιο ποσοστό.

 

Οι σύγχρονοι φωτοχρωμικοί φακοί, κατασκευάζονται από οργανικά υλικά και έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους κρυστάλλινους.Σκουραίνουν σε ένα λεπτό αφού εκτεθούν σε υπεριώδη ακτινοβολία ,ενώ χρειάζονται περίπου 15 λεπτά να αποχρωματιστούν όταν βρεθούμε σε κλειστό χώρο και βασίζονται στην τεχνολογία Transition.

 

Ειναι τελείως λευκοί σε κλειστό χώρο και τις βραδινές ώρες ,σκουραίνουν έως 75% και απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία .

 

Επειδή όμως ενεργοποιούνται απο τη υπεριώδη ακτινοβολία και επηρεάζονται απο την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, δεν αποδίδουν στον μέγιστο βαθμό σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και στην οδήγηση όπου το παρμπρίζ εμποδίζει να περάσει η UV.Στις περιπτώσεις που χρειαζόμαστε ενεργοποίηση σε όλες τις συνθήκες,χρησιμοποιούμε την τεχνολογία Transition Xtractive που επιτρέπει στους φακούς να σκουρύνουν έως 95% σε όλες τις συνθήκες,διατηρώντας όμως μια ελαφρά απόχρωση σε κλειστό χώρο.

 

Οι Transitions Signature VII® είναι ο πιο σύγχρονοι και  ισορροπημένοι λευκοί δυναμικοί φακοί που στην ουσία αντικαθιστούν πλήρως τους απλούς λευκούς φακούς. Είναι η ιδανική επιλογή για την καθημερινότητά σας αλλά και για τις αυξημένες απαιτήσεις σας. Προσφέρουν ποιότητα όρασης, οπτική άνεση και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και το ηλιακό θάμβος. Προσαρμόζονται αυτόματα στις συνεχείς και εναλλασσόμενες συνθήκες φωτισμού. Από λευκοί σε εσωτερικό χώρο και τη νύχτα, αυτόματα ενεργοποιούνται με το φυσικό φως της ημέρας, δίνοντας απόλυτη ευχρηστία.

 

Απευθύνονται σε όλους τους διοπτροφόρους που η εργασία τους απαιτεί συνεχή μετακίνηση από εσωτερικό σε εξωτερικό χώρο.Συνίστανται για παθήσεις όπως η φωτοευαισθησία, η εκφύλιση ωχρής κηλίδας και καταρράκτη, καθώς  και σε χρήστες που επιζητούν την απόλυτη λύση σε ένα ζεύγος φακών.

 

Οι Transitions Xtractive® είναι δυναμικοί φακοί ηλίου – οράσεως που αντικαθιστούν τα παραδοσιακούς φωτοχρωμικούς φακούς. Παρέχουν τον σωστό  φωτισμό για κάθε εποχή του χρόνου και σκουραίνουν περισσότερο από το Transitions VII®. (Σκουρότητα 95%). Ιδανικοί για εξωτερικές δραστηριότητες, σπορ και για παθήσεις όπως η φωτοευαισθησία και ο καταρράκτης. Ενεργοποιούνται με το μπλε φως που υπάρχει στο ορατό φάσμα (blue light effect) άρα και μέσα σε κλειστούς χώρους και στο αυτοκίνητο.

 

Αποτελούν τον απόλυτο καθημερινό φακό για έναν διοπτροφόρο που το επάγγελμά του είναι άμεσα συνυφασμένο με μόνιμη εξωτερική εργασία. (π.χ. επαγγελματίας οδηγός).

 

Λειτουργούν προστατευτικά στους διοπτροφόρους που έχουν υποστεί εγχείρηση καταρράκτη.

 

Σε διοπτροφόρους που πάσχουν από φωτοευαισθησία ή ακόμα και φωτοφοβία.

 

Λειτουργούν προληπτικά και προστατευτικά στην ασθένεια της ωχράς κηλίδας.

 

Σε χρήστες που επιζητούν την πιο προηγμένη λύση φακών ηλίου-οράσεως.

 

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φωτοχρωμικοί φακοί ειναι ιδανική λύση για παιδιά που φορούν γυαλιά οράσεως αφού ειναι γνωστό ότι η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί βλάβες στον φακό του ματιού και "αθροίζεται" κατα την διάρκεια της ζωής μας.Με δεδομένο λοιπόν ότι τα παιδιά  περνούν πολύ ώρα σε εξωτερικούς χώρους,είναι απαραίτητο να τους παρέχουμε την κατάλληλη προστασία.