Περισσότερες πληροφορίες για το Vision Training


Σε συνέχεια του σχετικού άρθρου και του φυλλαδίου του καταστήματός μας για το οπτομετρικό vision training, ακολουθούν ενημερωτικά βίντεο για γονείς και εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν την διαδικασία εκπαίδευσης της όρασης, την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του οπτομετρικού vision training, καθώς και μεμονομένα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από οπτομέτρες του εξωτερικού.

(Τα βίντεο είναι μεταφρασμένα με ελληνικούς υπότιτλους.)


  1. Γενική παρουσίαση και επεξήγηση του οπτομετρικού vision training στις ΗΠΑ.

  2. Οπτομέτρες στις ΗΠΑ κάλεσαν εκπαιδευτικούς για να τους παρουσιάσουν βιωματικά πως βλέπει ένα παιδί με προβλήματα στην συνεργασία των ματιών και πως αυτά επηρεάζουν την σχολική απόδοση.

  3. Η πορεία ενός δωδεκάχρονου αγοριού με σηματικού βαθμού στραβισμό και αμβλυωπία ("τεμπέλικο μάτι") στο αριστερό μάτι. Στο βίντεο παρουσιάζεται η κατάστασή του πριν την έναρξη του προγράμματος οπτομετρικού vision training, και πως αυτή βελτιώνεται σταδιακά με τον χρόνο. Του είχαν πει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα...

    (Το βίντεο παρουσιάζεται με την ευγενική παραχώρηση του οπτομέτρη Robert Ledderman MCOptom, FCOVD)
  4. Ένας 75χρονος με στραβισμό πριν και μετά το πρόγραμμα εκπαίδευσης οπτομετρικού vision training. Αφού μπορεί ο 75χρονος, σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ένα παιδί!

    (Το βίντεο παρουσιάζεται με την ευγενική παραχώρηση του οπτομέτρη Robert Ledderman MCOptom, FCOVD)

Σπύρος Δίελας
Οπτικός - Οπτομέτρης
BSc Οπτικής και Οπτομετρίας, ΑΤΕΙ Αθηνών
MSc in Clinical Optometry and Vision Therapy (SAERA/Isabel I University)
Μετεκπαίδευση, Vision Training Institute, Αθήνα